Glidarn !!!

En dag som absolut mest tillbrinngades på hjul !

Fuad och Jag var på stan idag, vi cyklade ner vid 12 och gled in på barista. Efter ett tag där gled vi runt lite på stan och handlade lite stuffs. Cyklade sedan upp till balders där jag hade träning. Saknade Beba men han var väl "UR FUNKTION" efter det som sägs ha varit årtiondenas fest av alla fester, som han ordnade igår! Duschade och cyklade sedna ner till c-boy vars far ville ha lite lyft kraft. Ner mot stan och max med ammar på sadeln,  jag som förare och fuad på sin bike. Hem till Viktor/Beba och hämta en till cykel, hem och kl var då 21:24!

Don't glöm att DRAGONS final match mot Solna är i morgon på ¨Viasat. Dock blir de inte någon sändning hemma hos mig då jag är bjuden till C-boy på hennes födelsedag.


Vill tacka ledningen för deras pepping och glada miner hela tiden! Ni gör det suveränt med inlägg som: Andreas sätter ingen press på mig nu.. ,  KRIG, ST talar om Bogner m.m! 




P.s:
Efter 364 dagar utan pengar på mobilen så har han gjort det! Han tankade telefonen, kan bero på att kortet skulle spärras. Men men nu är det gjort!



Kvällens Fråga: Någon som vet vem denna ensamma själ, som inte har lust att tanka mobilen är?


Peace out, eight town!


Om 4dagar gäller det!


Natti!!!!

Har varit med lite folk hemma hos mig och chillat. jag och Fuad tog sedan lusten till fånga, att kl 00:03 cykla ner mot stan för att bara glida runt. Träffade Yasin och Martin som suttit på donken från kl  16:00 - 00:35 och bara lodat enligt säkra källor. Yasin själv säger sig ha varit på fest, vilket självklart inte stämmer. 
På vägen hem åkte vi förbi Big Boy, där vi stötte på grabbarna grus och BONUS!! Gick sedan hemåt och ligger nu i sängen för inväntan på John-Blund! 

Kvällens fråga: Var var den hetaste festen denna lördags kväll?


God natt efter en trevlig kväll!!


Teknik Mäniska Samhälle!

Ollibolli

Charles Martin Lindberg har klarat av halk banan och skall snart ha uppkörning ! Uppkörningen kommer att ske på Torsdag nästa vecka och kommer gå galant tror jag !
Charles hade en önskan om att få se en av alla uppsatser som jag skrivit denna kväll kanske jag skall lägga upp trotts allt. För kanske får det Charles att få glädje krafft som han kan använda på uppkörningen!!!

Kan också passa på att ge ett tråkigt besked. Hade utvs i dag med min mentor och jag var varnad med ig i 3ämnen :O TMS, Eng b och Sv B dock så fixar jag till alla med några uppsatser och Nationelt prov.



Redovisningarna

Andreas Forslund Tsys07

Kullagret:

Uppfinnaren till kullagret var Sven Wingquist's uppfinning. Han fick i uppgift av Gammelstadens fabriker att lösa problemet med maskinstoppen som hela tiden återkom. Hans svar på detta blev Kullagret. För att kunna massproducera denna produkt som han också tog patent på. Så startade Sven SKF. Svenskakullagerfabriken. Det är än idag en verkande fabrik som tillverkar kullager i alla dess storlekar.

Munstycket:

Detta är en uppfinning av Gustav de Laval under 1800-talet. Lavalmunstycket fick det till namn och används i jettmotorer, raketmotorer, ångturbiner, kärnkraftverk mm. Det används för att accelerera gasflöden som flyttar sig i supersonisk fart.

Separatorn:

Separatorn tillverkades för första gången 1877 av Gustav de laval.

Det finns i olika många sätt. Det enklaste är kulkammarcentrifugen som kan skilja partiklar och slam. Det är en mycket snabb roterande behållare. Det var denna uppfinning som förr användes för att skilja mjölken från grädden så man slapp vänta på att grädden skull flyta upp på ytan.

Skiftnyckeln:

Johan Petter Johansson, så heter den svensken uppfinnaren till skiftnyckeln. Han levde från 1853-1943, han fick patent på skiftnyckeln år 1892. Uppfinningen går ut på att man skall slippa behöva ha flera olika mutternycklar. Man skall ha en som är ställbar efter storlek på muttern eller bulten som du skall skruva.

Kylskåpet:

I år hundraden har vi vetat att våran föda i form av kött, potatis, frukt och grönt håller bäst i kyla. Vi har länge försökt att skapa en sorts kyl av olika slag, som jordkällare, isblock's kylskåp m.m

Under 1850 kom man på kylagregatet. Men det första riktiga kylskåpet kom inte att uppfinnas för än 1879 och uppfinnaren var den tyske professorn Carl von Linde. Ett kylskåp fungerade genom att ett kylmedium avdunstar i rör inuti kylskåpet. Ångan tar åt sig värme från omgivningen och det blir kallt i kylen. Därefter komprimeras ångan och går vidare till kondensorn där den på nytt blir vätska och avger värme via ett element. Därefter fortsätter processen.

Håkan Lans:

En uppfinnare som idag tillberingar tiden med rättsliga mål mot stora datorföretag om färggrafiken. Håkan Lans var den som tog fram färggrafiken för datorer och detta gjorde han väldigt tidigt under sin tid på FOA. Håkan Lans konstruerade en del av ett digitaliseringsbord. Det är en liten speciel variant av en datormus. Bland annat fungerar den bara på en särskild platta, som känner av exakt var musen, också kallad puck, befinner sig.

Position indicating system är GPS som används av flyg, och båtar så dom kan se var dom andra fordonen är, vilken hastighet, höjd m.m.


Dagens fråga: Tror du Charles "Challe" Lindberg kommer att klara sin uppkörning på Torsdag nästa vecka?

Peace!!



Förlåt

Jag ska försöka göra min pappa Kent mer stolt över mig. Jag ska uppdatera oftare.
I helgen blire Bocköl, hörs!

Game och Gym!!


Sundsvall, Sverige, Världen! Inlägget med det lilla speciella är här, tror jag ?

Måste börja med att berätta om vilka dumma/konstiga saker jag varit med om i helgen.
Vi var ett gäng på ca10 pers hos Arian på filmkväll. När då alla sitter på Arians rum och skall bestämma vad vi skall se för film, så hittar jag en kikare i fönstret och börjar titta ner mot ica med bra resultat.
Sedan händer det, det som jag inte alls fattar hur det kan hända alltså. Miss x tar upp kikaren och utbrister: "Är kikaren trasig, man ser ju alla mycket längre ifrån sig". Okej om hon hade varit blond och sagt det men vafan hon höll den bak och fram..... fattar inte ens att hon kunde få ögonen i båda glasen för mellanrummet som är där är typ 2dm liksom:O haha hon blev utskrattad ivarjefall och om inte annat så förlände hon livet för oss andra.
Inte nog med det gott folk, 2min senare börjar damen leka med hantlarna Arian hade på rummet. Hon lyfter med vikterna på men efter att tappat hanteln i golvet för att den var för tung så tar hon av vikterna men trotts detta tycker damen att det är tungt! jaja alla är väl ingen hunk men den väger ca 0,5kg utan vikter......
För visso var det en trevlig kväll med bra filmer och god mat =)

EXTRA   EXTRA  EXTRA  EXTRA   EXTRA  EXTRA  EXTRA   EXTRA 

Ett nytt gym har öppnat på Sveavägen 25 i Sundsvall! Gymet erbjuder utöver ett väldigt stort sortiment av tränings maskiner ett kök med husmanskostsbuffén till självkostnadspris!
Viktor Gustafsson säger i en exklusiv interjuv att: " Det är ett nystartat gym med Ambitioner"
Önskar dig all lycka i denna satsning!!
                                                                                                                                

Hoppas alla vet att det är Final dags i morgon och jag har försökt få tag på Dragons ass coach, Pontus Frivold för en kommentar men utan resultat. 

Själv hoppas jag på ett Solna som bjuder upp till dans ochinte viker sig för att man inte har pepparen Leslie med i laget. Nej, jag vill se ett taggat Solna som trotts detta får stryk av ett Dragons som visar att dom är bättre än sina konkurenter!
En Doug som dunkar över någon Solna spelare(Helst jonte Flowers) och en ollie som stealar bollar som aldrig förr!!!
Matchen är på Viasat sport 1. Titta hemma hos mig?

Skicka ett mess till mig och berätta varför just DU skall får se matchen hos mig! Givetvis ingår det mat och dryck!!
07* 0*24*12 kostar som ett vanligt sms!!

Dags att ladda för en morgon dag med nya äventyr!!

Dagens fråga: Hur många dunkar hade Doug Thomas i final match 2?

Peace !!


P.S

Jakob jag har fått klagomål på att Del 2 på din historia inte finns ?

Törnell i morgon ses vi i Sporthallen!

Dagen F är här !

Påsk = påsklov, som är =  träning, träning, träning och träning!

Fast jag har varit sjuk så träning blev sömn, jobb, sömn!


Dagen är tisdag och datum 14/4-09. Träning med p91. Den store Charles var där, dock inte beba men väl känd för alla så var den som alla vet vem han är men ingen vågar prata med. Han som skuter som en kung. Precis! han, den mörka. Dimitri. Coch Lars-ove bestämde att efter en lättare uppvärmning så var det 91 mot 92. För att inte vara för långdragen så måste jag säga att jag var lat, precis då när han den utländska killen gör moven han alltid gör, som jag vet skall komma, som jag jättelätt läser och stoppar. Men just då stoppas jag av min egen lathet och den har legat kvar i min hjärna sedan dess och gått ut över er mina kära vänner och jag är jätte ledsen över detta. Som ursäkt så har jag med ledningen bestämt att då Gymma med dom grymma går av stapeln så skall det hållas en tävling. Priset på den tävlingen blir en middag med mig på en utvald restaurang.

Jag har mycket att skriva om som hänt denna vecka men när jag verkligen funderar så känner jag att det mesta är saker som måste berättas färskt strax efter det hänt. Men denna händelse ni nu kommer att få höra om är ett erkänande och ett sätt för er att kanske också starta en blogg.
Basket finalen mellan Sundsvall och Solna slutade i förlust för mitt kära Dragons och det slog mig hårt i hjärtat att se ett Dragons förlora mot dom svenska vikingarna. I alla fylla fall så  kom det upp ett nummer mitt i sändningen på web tv om att man fick sms'a frågor, vilket vi(Jag, Ammar, Dimitri, Daniel, Yasin och Celina) självklart gjorde. Vi provade även att ringa men utan resultat, Eller?
Matchen är slut och tårarna rinner på allas kinder. Då händer det, det som jag aldrig trodde skulle hända. Han, Min förebild i blogg världen ringer med numret vi ringde. Jakob Törnell!!!!!!!! Vi hade ringt den dunkkåte mannen, Åmåls stolthet, mustachernas mustach. Jakob!!
Han undrade vad vi ville och vi svarade med frågan: Vilken tror du blir årets Mvp och Vad tyckte du om Orongos prestation i Div1? Svaret blev Thomas Jackson i uppsala och att det var tråkigt att Orongo åkte ur, det hade varit kul att se dom i ettan ett tag till. Jag slet åt mig luren och berättade vem jag var och då jag kom till punkten att han var min förebild och idol så hoppades han att han framstog som en bra förebild, vilket han absolut gör!! Han bad mig också skriva om Dragons match mot Solna i morgon hemma i Sporthallen vilket jag absolut skall göra.
Så gott folk, mannen jag tagit efter i mitt bloggande är alltså Jakob Törnell!

Dragons mot Solna i morgon då? 
Ja Dragons har då 5 riktigt starka vapen då som jag ser det och det är importerna och olli (Mike är import han med) och det är dom som jag tror kommer dra det tyngre lasset för vinnst, klar kommer spelare som Aki och Doug göra mycket trotts deras korta byten. 

Solna då? Ja dom har jonte, juha, martin och ibland även lesslie som jag tycker gör något vettigt. Men vi skall dock vara glad att Mats inte är i tiptop form, för skulle han vara det skulle han vara ett betydligt större hot än han är idag, efter sini fotskada.
 
Matchen kommer sluta med vinnst för drakarna då dom (trotts solna's tuffa försvar) kommer att hålle nere turnovers. Spela på sin storlek, vara smartare än Solna och även använda sitt breda lag där alla som är på planen är ett hot. Till skillnad från Solna som tlx har bogner i laget och han gör fan inte ett skit mer än att väga strax över 100kg och IBLAND lyckas sätta en 3a.
 
Kl 19:04 i morgon är det dags att entra arenan som varit stadens stolthet sedan 60talet då det byggdes. Låt varje millimeter i Sporthallen känna att det inte är för inte som Dragons valde just denna arena! Hjälp våra Drakar att besegra Vikingarna från Söder!!

Dragons vs Solna 19:04 Be There!!


Folk kl är 02:40 och jag chekar ut och ner i sängen nu.
Peace !!!


RSS 2.0